onsdag 29 juli 2009

Veckans hjältar 29/7 -09.

Dags igen.

Ja, tack:
Luke Cage (Marvel) - Denna karaktären var inte det coolaste som fanns förr. Även om det från början var menat så. Jag menar skrik-gul discoskjorta med metallkedjor som bälte och en "tiara" i metall. Precis som Iron Fist som kom ut för att rida på vågen av kung-fu filmer så kom också Luke Cage, "Hero For Hire", på 70-talet för att rida succéen av blaxploitation genren. Det var inte den mest smickrande hyllning till svarta amerika. Enormt stereotypisk. Men ursprungshistorien är ändå enormt läsvärd. Luke Cage är trots allt en produkt som passade för sin tid. Iron Fist och Luke Cage a.k.a. Power Man fick sedan "Luke Cage: Hero For Hire" serien tillsammans och den döptes om till "Heroes For Hire". Man har kunnat läsa om deras bromance mycket sedan dess. Det senaste åren har Cage varit en viktig del i Marvels universum och höjt sin stjärnstatus. Han är också känd som seriemanus-författaren Brian Michael Bendis' mancrush. Han har en viktig plats i Bendis' New Avengers. Discoskjortan är ett minne blott. Karaktären skapades av Archie Goodwin & legenden John Romita Sr..

Fun fact är att skådespelaren Nicolas Cage, född Nicholas Kim Coppola, ville inte få sin karriär gratis pågrund av sin farbror Francis Ford Coppola (Gudfadern, Apocalypse Now m.m.). Han tog istället ett nytt efternamn efter denna superhjälte; Luke Cage. Han är nämligen också en serienörd.

Nej, tack:
Jeph Loeb (manusförfattare) - The man is EVIL I tell you! Han har en gång i tiden gjort saker som varit riktigt underhållande. Lättläst underhållning enkel att ta till sig. Inget fel med det. Men det har blivit överdrivet simpelt och tråkigt nu. Dr. Doom, Lex Luthor, Magneto, Jokern, och General Zod har tillsammans aldrig skapat så mycket förstörelse och förödelse som denna man hunnit göra på bara ett par år med för alla kära karaktärer. Gå in på http://www.shazam.se/ och kolla på bilden av hans senaste skapelse "She-Rulk", nuff said!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar